Людські рештки поховано на новому єврейському цвинтарі

На початку цього місяця джерела з Рогатина уже повідомили нас, що людські рештки, знайдені у 2012 р. у підземеллях греко-католицької церкви на Ринку, були тихо поховані представниками церкви і рабі Колесніка з Івано-Франківська, а саме – на рогатинському новому єврейському цвинтарі з північного боку міста. Це відповідало нашим побажанням та відбулося завдяки зусиллям Отця Бігуна з цієї церкви, рабі Колесніка, пана Воробця, Алекса Денисенка та ін. також, церква надала маленьку дерев’яну труну, щоб перенести кістки на місце їх останнього спочинку.

This article is also available in English.

Сьогодні Алекс Денисенко проїжджав Рогатин дорогою до Чернівців у справах, і зупинився у Рогатині, щоб зайти на новий цвинтар. Ось фотографії, які він зробив на місці поховання.

Ми працюємо над тим, щоб зробити невеликий знак, який плануємо встановити над місцем поховання наступного року. На ньому буде описано обставини захоронення та висловлено подяку за співпрацю між лідерами двох віросповідань, які змогли поставити крапку у цій сумній історії.

A view south from the burial site

Місце поховання на новому єврейському цвинтарі. Фото © 2013 Алекс Денисенко.

The burial site in the new Jewish cemetery

Вигляд з південного боку від місця поховання. Фото © 2013 Алекс Денисенко.